Friday, June 28, 2013

Keep Calm & Exercise Everyday

Assalamualaikum

Sebelum tu KLIK SINI kalau peminat tegar MU
.
.
.
.
Entry kali ni khas untuk para remaja perempuan seperti aku (tapi kakak kakak abang abang pun boleh tengok sebenarnya) , sebabnya remaja perempuan ni dia suka sangat mengomel sorang diri bila dia dah rasa gemuk sangat padahal takde la gemuk mana. Sebab perempuan dia malas nak exercise, ini fakta ok! Sebab aku pun macam tu, aku ni rajin bila ada aktiviti sukan je kat sekolah konon bajet nak kurus la padahal setakat buat berapa kali pastu stop baik tak payah. Baiklah di sini aku ada beberapa gambar bagi memberi semangat kepada korang semua (HIDUP SIHAT!!!!) tetibe je, yaa kita haruslah bersemangat ok! Hahaha bajetjet je aku ni.


Wah shopping pun boleh burn calories, so para lelaki di luar sana kalau isteri or girlfriend ajak pergi shopping layankan aja. Dapat jugak benefit iaitu burn calories hehehe. Pun boleh.



Nampak tak gambar ni tengah buat apa, dia tengah buat plank. U know what is plank n how to do that? SEARCH GOOGLE! Hahaha jahat gila aku. Aku pernah juga buat benda ni tak sampai berapa hari dah malas bukan sebab penat sakit or what tapi MALAS. Perempuan memang macam ni eh? Hehehe, mula mula je rajin pastu malas. Tapi plank ni ada banyak jenis ada yang guna knee la tapi aku guna lengan macam gambar dekat atas.




31 days plank challenge. Nak perut kempis kan? Haa buat la ni. Nak cantik dan sihat mestilah kena tahan sakit. Buat tu sebagai kata kata semangat kalau dah tak give up, ceh padahal aku pun MALAS.



Aku pernah buat ni jugak tapi ni pun sama jugak baru few days dah give up because this is the hardest one. Trust me! Tapi sebagaimana yang aku cakap tadi nak cantik or sihat haruslah sakit sikit. Tapi memang lenguh lenguh nak buat, bila dah habis tu memang kau rasa heaven sangat sebab dah habis.


Untuk info lebih lanjut boleh search di google. Boleh juga pergi di laman web MONTHLY FITNESS CHALLENGE. 

p/s : Ini bukan semangat ni, entry ni dah macam bagi tips je hehe apa apa jelah.

Thank you for reading our entry ! ^^




 

4 comments :

  1. dah lm x exercise..bile nk stat..jadi mls..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sama la, tahap yang malas gila u_u

      Delete
  2. nice entry.. :D
    thx for sharing.berat bdn aku da naek balek..nnti kalu aku rajen aku folo tips nih yep.. :D hehe..tapi aku umah aku xde lawn,xde anjing jugak.cemane? :D
    hehe

    ReplyDelete
  3. Seriously, exercise la paling malas nak buat. So gantikan dengan yang lain. Macam yang dalam gambar tu. Jalan laju2 ke @ walking up stairs ke. :D

    ReplyDelete