Tuesday, June 25, 2013

Segala jenis akaun

Assalamualaikum

Hari ni tak tau nak buat apa kat rumah, jalan jalan dekat blog orang pastu tutup pastu bukak lagu pastu usha mamat hensem. Eh? Hahaha gurau saja. Harini aku nak cakap pasal duit, yaa duit! Sebagai pelajar yang masih bersekolah aku kumpul duit dari duit belanja yang mak bapak aku kasi jela. Selebihnya aku dapat dari berblogging tapi tak pernah nak cashout lagi, sedih seyh. Walaupun blog ni dah ditubuhkan hampir 11 bulan nak dekat setahun dah, bulan depan dah masuk setahun yeayy! Setakat ni blog ni mempunyai akaun nuffnang, heartbeat, manakala churpchurp dan says/8share merupakan salah satu kepunyaan pemilik blog ni ( For those yang tak tahu blog ni ada dua orang pemilik, cousin yang meletop gitu wakakaka )



Ini adalah heartbeat. Korang perasan tak yang dekat belah kanan blog ni, haa tulah dia. Kalau baik hati nak tolong Namiqa, klik la. Apa salahnya buat kebaikan dapat pahala. Kalau siapa yang takde acc ni lagi boleh pergi sini HEARTBEAT. Tapi heartbeat ni susah sikit sebabnya dia 0.04 sen per click so kalau nak cashout tu memang lambar sikit la kan. Setakat ni Namiqa baru je ada berapa ringgit walaupun dah buat tahun lepas rasa cam nak gelak guling guling kat tanah lol, tapi takpela bersabar. Itu yang penting :')

Nuffnang

Nuffnang pulak aku baru je buat beberapa bulan yang lepas, sebab masa mula nak buat dia tak boleh sign up so aku pun malas nak layan kerenah nuffnang jadi aku blaa. Sekali dah lama lama tu boleh pulak. Tapi masalahnya aku tak faham macam mana nak dapat earning dari nuffnang ni, aku dah buat macam macam apa yang blogger lain cakap but sampai sekarang duit dalam tu tak berganjak tetap 40 sen gak. Pelik laa, sesiapa ada tips pasal nuffnang tak?

Churp churp

Ni aku main sign up je using my twitter acc pastu tak reti guna. Bila dah tak reti guna aku biarkan macam tu je. Pastu haritu saje saje jela nak check acc churpchurp sekali ada 20 sen wahhh kira okay lah tu daripada takde langsung. Aku rasa aku dah reti guna kot wakaka, korang perasan tak iklan churpchurp dekat belah kanan blog ni haa tu la dia. Kalau rasa macam nak naikkan dari 20 sen ke ratus ratus klik la. Kalau dah klik tu mekasih sangat sangat, sayang ketat ketat siapa yang klik tu hahaha.

Says/8share

Alhamdulillah yang ni aku baru je buat tapi hasil dia kebabomm.
Siapa yang belum ada ni pergilah sign up kat sini Says/8share
Kalau baik hati atau rasa rasa macam nak tolong atau nak dapat pahala ke sebab tolong i'uolls klik la sini :
- http://bit.ly/16sKWgc
- http://bit.ly/14ConGu
http://bit.ly/16w5dl1

Terima kasih banyak banyak buat siapa yang selama ni dok klik iklan Namiqa semoga kalian dimurahkan rezeki, diberkati dan sentiasa sihat dan dan tidak lupa juga kepasa pengikut setia Namiqa. Amin. Tolong doakan Namiqa juga! ;)

Thank you for reading our entry! ^^



5 comments :

  1. hai sy datang dari contest http://yuyukstandalone.blogspot.com/2013/06/contest-mereka-tagline-jelitawanis.html .. jom join!

    ReplyDelete
  2. yana dulu pown xpndai nk guna churp2 tue,,skrg dh ok,,heartbeat mcm memeningkn kpla yana,,so yana pilih nuff utk iklan yana

    ReplyDelete
  3. hehe, sama la nuffnang..duit xberganjak2..sama je..tak reti sangat..chrup2 lagi xreti..haha =)

    ReplyDelete
  4. done klik..
    1. promos - samsung s4
    2. Mencari Ramli
    3. 8tv showdowns..

    hit me back
    1. http://klips.my/m/despicable-me-2/s/4845
    2. http://bit.ly/12pLy1I
    3. http://sbm.protonsagasv.com/share/my/2960/3577087
    4. http://bit.ly/12pLNK8
    5. http://bit.ly/1aNGMmK
    6. http://bit.ly/1aNH257
    7. http://bit.ly/1bEJRTx
    8. http://bit.ly/14Bt2bV
    9. http://bit.ly/11jj7XA
    10. http://bit.ly/14e2ObD

    ReplyDelete
  5. tlg clik yg sy skali ye owg atas..sbb yg awk sy dh tlg click http://bit.ly/14KA0cR http://bit.ly/1bC0L5i http://bit.ly/14Irgns http://taylors-news.com/share/my/2972/3575778 http://taylors-news.com/share/
    my/2974/3575700 http://bit.ly/14C8ksm

    ReplyDelete