Saturday, April 13, 2013

Resepi baru untuk dikongsi

Assalamualaikum
Entry sebelum ni aku ada cakap kan nak update new recipe which 
I got from my aunt kan? Ada kan kan?  Ok so resepinya adalah

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

Roti keju dengan kaya. Yaa mungkin ada yang dah pernah buat, yang pernah dengar dan ada yang tak pernah makan or buat langsung pun. For those yang dah tahu dan dah pernah makan sila senyap dan buatkan untuk aku satu sekarang ok jk.

Here we go......

Bahan-bahanya :
Roti (2 keping)
Cheese / Keju (1 keping)
dan 
Kayaaaaaaaaayaya ( lol Kaya la jangan tersalah anggap pulak kang ada yang letak benda lain)

Cara-caranya :

Ambil 2 keping roti dan sapukan kaya di sebelah sahaja ( I mean 1 keping jelah)
Lepastu, korang panaskan pan (kuali nipis) korang, ya panaskan saje toksah la hangpa nak letak minyak ke, panaskan je.
Langkah seterusnya, korang boleh letak cheese korang di roti yang tak letak kaya tu. Faham? Ok good.
Langkah keempat boleh la bakar di atas pan yang telah dipanaskan, setelah dibakar boleh siap dihidangkan.
Langkah terakhir, baca bismillah dan makan dengan senang hati.

Sekian saja entry kali ni, maaf kalau ada terkasar bahasa. Dan maaf resipi kali ni tiada gambar untuk ditatap sebabnya orang yang taip ni pemalas gila hahaha.

p/s : Nak tahu banyak resepi yang mudah lagi? Jom pergi sini > Resepi Mudah & Ringkas

Thank you for reading our entry ! ^^


7 comments :

  1. alahai....semudah ABC la..hehe...zyra memang peminat fanatik cheese!!
    macam sedap je nie....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Memang semudah ABC jadi apa tunggu la..

      Delete
  2. cam sedap jew . nak cuba gak laa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Seriously sedap, dont forget to try yaa!

      Delete
  3. Replies
    1. Cuba la, lepasa dah cuba jangan lupa bagi feedback yaa!:)

      Delete
  4. Assalamualaikum,.... dr ohsemtv:

    ohsemtv pon tringin nak mencubanya..... nampak cam sedap je! :)

    ReplyDelete