Saturday, March 30, 2013

Singapore - Universal Studio Singapore

Assalamualaikum

Hari kedua kitaorang plan pergi USS, tiket semua dah beli online. Kalau nak tahu harga tiket boleh pergi laman web dia sendiri, memandangkan beli tiket using maybank card dapat lah discount berapa percent tah aku tak tahu. Kitaorang pergi USS menaiki MRT dari Pasir Ris ke Outram Park lepastu pergi Harbour Front lepastu naik teksi atau bas pergi ke Sentosa dan sampai lah di USS. Wahh punya panjang ayat aku hahaha.



Thing that we should do when arrived here adalah tangkap gambar bersama globe USS (am lookin fat sobs)



Masuk je pintu USS nampak kungfu panda apa lagi cepat-cepat beratur sebab nak tangkap gambar dengan dia.


Mujur masa pergi tu tak ramai orang semua ride kalau nak beratur pun sekejap je. Lagipun Singaporean dah start sekolah balik, school holiday diorang earlier dari negara kita.



Jalan jalan n suddenly I found her..............Betty Boops nama dia if I not mistaken la.
    






Tiba tiba geng sesame street keluar, ahh rasa macam nak menari sekali dengan diorang sebab comel sangat hakhakhak (perlu ke gelak camtu lol) Kalau nak tahu show diorang pukul berapa boleh la ambil risalah di kedai kedai souveniour atau dekat mana mana korang jumpa la.





Far Far Away dimana terletaknya Shrek dan Fiona cewahhh. Suitable for children.


With a fairy godmother


Lepastu kitaorang pergi show waterworld pulak pukul 4.30. Disebabkan aku duduk dekat tempat yang kena simbah air jadi kenalah simbah air nasib baik tak basah sangat cuma kena simbah sikit kat lengan.


Haa yang pakai baju macam askar tu lah simbah aku kureng asammmmm nasib tak kena simbah satu badan.












Street show.



Memandangkan haritu USS tutup pukul 7 pm terpaksa la balik walaupun banyak yang tak dapat masuk, takpe kalau ada rezeki pergi lagi. InsyaAllah.


Bye bye USS jumpa lagi...

Thank you for reading our entry ^^









4 comments :

  1. Replies
    1. hehe memang seronok u should go there ^^

      Delete
  2. woww...bestnye..seronok dpt berjalan sini kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah seronok sangat dapat jejak sana walaupun penat sebab kena banyak berjalan (:

      Delete